...

Με ΚΥΑ παρατείνεται η επιδότηση εργασίας 4.000 ανέργων στον τομέα της υγείας

ΚΥΑ επιδότηση ανέργων

Με επιπλέον 48 εκατ. ευρώ πριμοδοτείται το πρόγραμμα απασχόλησης μακροχρόνια ανέργων στο δημόσιο σύστημα υγείας

Δημοσιεύθηκε σήμερα Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2024, στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), με την οποία παρατείνεται το πρόγραμμα απασχόλησης 4.000 μακροχρόνια ανέργων στον δημόσιο τομέα της υγείας.

Στόχος του προγράμματος, προϋπολογισμού 48 εκατ. ευρώ και διάρκειας 12 μηνών, είναι η αντιμετώπιση της ανεργίας, αλλά και η στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας. Η παράταση των συμβάσεων αφορά 4.000 ωφελούμενους σε θέσεις επιστημονικού, νοσηλευτικού προσωπικού και σε άλλες νευραλγικές ειδικότητες του δημόσιου συστήματος υγείας και η απασχόληση των ωφελουμένων θα συνεχιστεί στις ίδιες θέσεις και με τους ίδιους όρους.

Την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) υπογράφουν η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου και ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Αθανάσιος Πετραλιάς.

Η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, δήλωσε: «Μέσω και αυτού του προγράμματος, επιβεβαιώνουμε έμπρακτα ότι όχι μόνο εντάσσουμε στην αγορά εργασίας μακροχρόνια ανέργους, αλλά ενισχύουμε και τις δομές του δημόσιου τομέα υγείας. ‘Αλλωστε, βασικός πυρήνας της πολιτικής μας είναι να μην μείνει κανείς πίσω και αυτό θα γίνει με πολιτικές που στοχεύουν στην περαιτέρω ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών».

Από την πλευρά της, η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, ανέφερε: «Κάνοντας πράξη μία ακόμα προεκλογική μας δέσμευση, συνεχίζουμε να ενισχύουμε το ανθρώπινο δυναμικό του δημόσιου τομέα στον ευαίσθητο τομέα της υγείας. Ταυτόχρονα, συνεχίζουμε την ενσωμάτωση στην αγορά εργασίας 4.000 συμπολιτών μας σε καίριες ειδικότητες του εθνικού συστήματος υγείας».

Το παρόν άρθρο προέρχεται από το dnews, διάβασε το άρθρο εδώ.

Μην ξεχάσεις να ακολουθήσεις την ομάδα μας!

Βρες θέσεις εργασίας εδώ!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top
Seraphinite AcceleratorBannerText_Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.